- 17.11.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Skoro ako v kine
Pripravte si doma recept z dnešnej epizódy Bez servítky.
Ingrediencie:
300 g horkej čokolády
200 g masla
4 vajíčka
200 g kryštálového cukru
60 g hladkej múky
10 g kakaa
Cca 150 g malín
Postup:
Nalámanú čokoládu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli, dáme nabok trošku vychladnúť . Vajíčka s cukrom vymiešame mixérom, pridáme rozpustenú čokoládovou zmes, hladkú múku a kakao. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokladáme naň maliny a dáme piecť na 180 stupňov cca 25 - 30 minút . Treba kontrolovať, koláč ma byt vnútri akoby nedopečený. Necháme vychladnúť
Domáca malinová zmrzlina
200 g mrazených malín
250 ml šľahačkovej smotany
2 polievkové lyžice hnedého cukru
Postup:
Polovica balenia vanilkového cukru s pravou vanilkou Všetko vymixujeme do hladka, nalejeme do misky a dáme zamraziť
Zdroj fotky
TV JOJ
Karamelové pukance
Ingrediencie:
Pukance
Kryštálový cukor
Soľ
Maslo
Postup:
Najskôr si pripravíme karamel. Kryštálový cukor pomaly rozpustíme na karamel, keď ho máme rozpustené odstavíme z ohňa, pridáme doň maslo, soľ a hotové pukance. Zamiešame.
- 17.11.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč
Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku
Makový mousse s bielou čokoládou a slivkovým vínovým vkladom
Známy pekár ĎOĎO otvorí týždeň úžasným dezertom: POZRITE sa, ako si spraviť túto KLASIKU aj doma!