Dezert: Pionta

Dezert: Pionta

Dezert: Pionta

Vyskúšajte doma recept z dnešnej epizódy Bez servítky.

Ingrediencie:
Korpus
6 ks vajec
6 polievkových lyžíc kryštálového cukru
1 polievková lyžica kakaa
5 polievkový lyžíc polohrubej múky
1 balíček prášku do pečiva
50 ml oleja
Plnka
1 liter vody
3 ks Zlatého klasu
130g kryštálového cukru
1 balíček vanilkového cukru
7 ks bielok
2 polievkové lyžice kakaa
Karamelová šľahačka
4 polievkové lyžice kryštálového cukru
300 ml mlieka
2 ks šľahačky v prášku

Zdroj fotky TV JOJ


Postup:
Korpus: Bielky vyšľaháme spolu s cukrom na tuhý sneh. Potom pridáme olej, žĺtka a zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a kakao. Upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie.

Plnka: Väčšiu časť vody dáme zovrieť, pridáme 70g kryštálového a vanilkového cukru a vo zvyšnej vode rozmiešane Zlate klasy. Do horúcej kaše postupne zapracujeme sneh zo 7 bielkov a 60 g cukru. Do polovice plnky vmiešame kakao. Na cesto natrieme najprv svetlu a potom tmavú plnku. Dáme vychladiť.

Karamelová šľahačka:
Cukor upálime, zalejeme mliekom a rozvaríme. Do vychladnutého pridáme šľahačky v prášku a vyšľaháme. Povrch ozdobíme postrúhanou čokoládou a dáme stuhnúť do chladničky.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať