- 25.11.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Eyjafjallajökul
Pripravte si doma recept z relácie Bez servítky.
Suroviny:
250 g čokolády na varenie
130 g kryštál. cukor
80 g zmäknute maslo
2 vajíčka
2 lyžice hladka muka
1 lyžica kakao
Zemiakový škrob 1 lyžička
Mrazene maliny
Trstinový cukor
150 ml smotany na šľahanie
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Pripravíme si hrniec s vodou, ktorý použijeme na naparenie, na vrch dáme misku do ktorej vložíme čokoládu na varenie, cukor a maslo. Miešame dokým nám sa to všetko rozpustí a spojí. Misku dáme na 20minút ochladnúť. Mrazené maliny si spolu s trstinovým cukrom dáme do malého hrnca a varíme 10minút, trochu malín vyberieme a prepasírujeme aby nám zostala iba malinová omáčka, ktorú neskôr použijeme pri servírovaní. Do misky s čokoládou pridáme dve vajíčka, po jednom, rozhabarkujeme, ďalej pridáme múku, pol čajovej lyžičky škrobu s trochou vody a všetko zmiešame. Formu na muffiny si potrieme maslom, pomúčime a taktiež dáme kakao. Do 2/3 formy dáme čokoládové cesto, a 15 minút pečieme na 180 stupňov. V mixéri si rozšľaháme smotanu aby nám vznikla šľahačku. Keď je cesto upečené koláčik dáme na tanier, na vrch pridáme maliny a malinovú omáčku, šľahačku a vrch jednu malinu.
- 25.11.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč
Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku
Makový mousse s bielou čokoládou a slivkovým vínovým vkladom
Známy pekár ĎOĎO otvorí týždeň úžasným dezertom: POZRITE sa, ako si spraviť túto KLASIKU aj doma!