- 01.12.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: PÉ-Í-TÉ
Pripravte si doma recept z Bez servítky.
Ingrediencie:
Cesto: 400 g hladkej muky
250 g masla
120 g práškového cukru
1 balenie prášku do pečiva
Žĺtka zo 4 vajec
Plnka:
1,5 kg jabĺk – ideálne kyslejších
PL kryštálového cukru
1 balenie škoricového cukru
Pena:
Bielka zo 6 vajec
150 g práškového cukru
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
S predstihom si vyberieme maslo z chladničky, aby nám zmäklo – inak sa s nim nebude dať pracovať. Do misky dáme zmäknute maslo, muku, žĺtka, cukor a prášok do pečiva a rukou vymiesime do hladka. Toto cesto rozložíme na plech, ktorý pred tým búd naolejujeme, alebo naň polozíme papier na pečenie. Takto uložene cesto na plechu necháme 10 minút postáť a následne ho dáme do rúry vyhriatej na 180°C. Pečieme cca 12 minút, a kde už mame pocit, zem bude čochvíľa hotove, tak ho vyberieme z rúry a dáme naň vrstvu jablkovej plnky, ktorú urobíme nasledovne: Jablka si ošúpeme očistime a postrúhame najemno. Do hrnca dáme práškový a škoricový cukor a dosypeme nastrúhané jablka. Varíme kým sa cukor úplne neroztopí. Jablkovú plnku rovnomerne rozotrieme po ceste a zakryjeme bielkovou penou, ktorú si pripravíme nasledovne: Do bielok pridáme práškový cukor a nad parou šľaháme ručne alebo mixérom kým pena nie je úplne pevná. Cele vrátime späť do rúry a pečieme kým nám vrstva bielka nezačne navrchu mierne hnednúť. Potom koláč vyberieme, necháme vychladnúť, nakrájame a podávame.
- 01.12.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Julka si v kuchyni Bez servítky poriadne „ZAVARÍ": Ako bude ZACHRAŇOVAŤ ocukrované mäso?
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč
Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku
Makový mousse s bielou čokoládou a slivkovým vínovým vkladom