Dezert: Citrusový bozk

Dezert: Citrusový bozk

Dezert: Citrusový bozk

Vyskúšajte u vás doma recept z Bez servítky.

Suroviny:

Maslové sušienky 210 g

Maslo 100 g

Citrónová kôra

Citrónová šťava

Biela čokoláda 200 g

Smotana na šľahanie 180

Jemný tvaroch 205 g

Vanilkový cukor

2 ks Mascarpone

Ovocie na ozdobu 200 g

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Na základ rozmixujeme na jemno keksíky. Pridáme citrónovú kôru a premiešame. Maslo rozpustíme a vmiešame do keksíkov. Zmes povtláčame na spodok a po okrajoch tortovej formy a necháme počas prípravy krému zachladiť. Rozpustíme bielu čokoládu ponorenú v smotane na šľahanie. Rozmiešame a krém necháme vychladnúť. Do misky dáme tvaroh, mascarpone, vanilkový cukor a premixujeme. Pridáme krém z bielej čokolády a poriadne vymixujeme, pridáme citrónovú šťavu a premiešame. Krém vylejeme do korpusu (priemer 20 cm), zahladíme a necháme stuhnúť (na noc). 

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať