-
06.12.2021 - 00:00
- ·
- Autor redakcia/AB
Predjedlo: Základ sú zemiaky!
Vyskúšajte u vás doma recept od Simony Salátovej.
Zemiakový chlieb:
500 gramov hladkej múky zmiešame s dvoma uvarenými a na jemno nastrúhanými zemiakmi, pridáme vajce, 2 lyžice kyslej smotany, soľ, korenie podľa chuti a droždie, ktoré sme si rozmrvili v teplom mlieku. Hnietime aspoň 10 minút kým sa cesto neodlepuje od rúk. Následne cesto necháme kysnúť na teplom mieste aspoň hodinu. Prenesieme ho na plech a vložíme do rúry vyhriatej na 190 stupňov Celzia približne na hodinu. Po vybratí ho potrieme vodou a necháme trochu vychladnúť.
Zdroj fotky TV JOJ
Bryndzovo-tvarohová nátierka
Zmiešame hrudkovitý tvaroh a bryndzu, pridáme lyžičku horčice, nasekanú pažítku a 100 gramov zmäknutého masla. Všetko dobre premiešame a odložíme do chladničky.
- 06.12.2021 - 00:00
- ·
- Autor redakcia/AB
- ·
- Tagy: Predjedlá
Bez servítky
Štefan Banyák alias PICÚR v Bez servítky priznáva: PREČO schudol a koľko kilogramov ZHODIL?
Plnené kapustové listy
Palacinka s orechovou plnkou a čokoládou (Gundel štýl)
Pečeň s medovou omáčkou a vianočkou