- 13.12.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Olafove slávnosti
Vyskúšajte u vás doma recept z dnešnej epizódy Bez servítky.
Korpus: 4 bielka, 200 g kryštálového cukru, 1 PL citrónovej šťavy, 1 PL zlatého klasu
Postup:
Najskôr šľaháme samotné bielka na slabšie, keď je biela pena pridávame po lyžičkách cukor a mixér ide na maximum. Keď je sneh tuhý pridáme citrónovú šťavu a zlatý klas a znova všetko premiešame. Na plech dáme papier na pečenie, ktorý je dobré prilepiť o plech cestom. Keď sú korpusy na plechu, treba urobiť lyžičkou miesto na krém. Dať do vyhriatej trúby na 200 stupňov. Ale hneď ako ich dáme do trúby, treba znížiť teplotu na 100 stupňov Celzia. Sušiť hodinu. Po dopečení nechať chladnúť v otvorenej trúbe.
Zdroj fotky TV JOJ
Krém:
Ingrediencie: 250 g mascarpone, 62,5 g tvarohu (bez hrudiek jemný), 100 g bánoveckej nátierky (neochutenej), 75 g šľahačky, 37,5 g práškového cukru.
Postup: Všetko suroviny dať do mixéra a vyšľahať dotuha. Treba dať pozor na prešľahanie. Na vrch dať ovocie podľa uváženia. Ja som dala maliny, čučoriedky, granátové jablko a list mäty.
- 13.12.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Julka si v kuchyni Bez servítky poriadne „ZAVARÍ": Ako bude ZACHRAŇOVAŤ ocukrované mäso?
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč
Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku
Makový mousse s bielou čokoládou a slivkovým vínovým vkladom