Dezert: Olafove slávnosti

Dezert: Olafove slávnosti

Dezert: Olafove slávnosti

Vyskúšajte u vás doma recept z dnešnej epizódy Bez servítky.

Korpus: 4 bielka, 200 g kryštálového cukru, 1 PL citrónovej šťavy, 1 PL zlatého klasu

Postup:

Najskôr šľaháme samotné bielka na slabšie, keď je biela pena pridávame po lyžičkách cukor a mixér ide na maximum. Keď je sneh tuhý pridáme citrónovú šťavu a zlatý klas a znova všetko premiešame. Na plech dáme papier na pečenie, ktorý je dobré prilepiť o plech cestom. Keď sú korpusy na plechu, treba urobiť lyžičkou miesto na krém. Dať do vyhriatej trúby na 200 stupňov. Ale hneď ako ich dáme do trúby, treba znížiť teplotu na 100 stupňov Celzia. Sušiť hodinu. Po dopečení nechať chladnúť v otvorenej trúbe.

Zdroj fotky TV JOJ

Krém:

Ingrediencie: 250 g mascarpone, 62,5 g tvarohu (bez hrudiek jemný), 100 g bánoveckej nátierky (neochutenej), 75 g šľahačky, 37,5 g práškového cukru.

Postup: Všetko suroviny dať do mixéra a vyšľahať dotuha. Treba dať pozor na prešľahanie. Na vrch dať ovocie podľa uváženia. Ja som dala maliny, čučoriedky, granátové jablko a list mäty.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať