- 15.12.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Cumbre Vieja
Pripravte si doma dnešný recept z Bez servítky.
Potrebujeme:
čokoláda na varenie 130 g
4 vajcia (z toho dve iba žĺtka)
maslo
hl. múka 1 PL
krištáľový cukor 60 g
vanilkový cukor 10 g
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Roztopíme si čokoládu s maslom, z dvoch vajec a dvoch žĺtkov si vyšľaháme hustejšiu zmes do ktorej pridáme cukor a múku a vyšľaháme polotuhú hmotu. Do tejto hmoty prilejeme roztopenú chvíľku vychladnutú čokoládu a zmiešame. Do foriem, ktoré sme si vymastili maslom a vysypali múkou nalejeme cesto do cca 2/3 formy a dáme piecť do trúby na 220 stupňov Celzia na 8 - 10 min v závislosti od výšky a veľkosti formy.
- 15.12.2021 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Julka si v kuchyni Bez servítky poriadne „ZAVARÍ": Ako bude ZACHRAŇOVAŤ ocukrované mäso?
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč
Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku
Makový mousse s bielou čokoládou a slivkovým vínovým vkladom