- 10.01.2022 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Valentínka
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky.
Ingrediencie:
300 g horkej čokolády v kombinácii s mliečnou
100 g masla
3 vajcia
100 g trstinového cukru
1 vanilkový lusk
100 g pšeničná múka hladká
300 g čerstvých malín + čučoriedky
Soľ
Práškový cukor na zdobenie
Zdroj fotky
TV JOJ
Postup:
Rúru si predhrejeme na 200 °C (vrch aj spodok). Čokoládu nakrájame nadrobno a v hrnci si ju pri miernej teplote a za stáleho miešania necháme rozpustiť. Pridáme maslo a dobre premiešame. Vajíčka si vyšľaháme spolu s cukrom, dužinou vanilkového lusku a štipkou soli. Do vzniknutého penového krému pridáme múku a vymiešame na hladkú masu. Pridáme rozpustenú čokoládu a dobre premiešame, aby vzniklo hladké cesto. Mafinovú formu vyložíme kosičkami na mafiny a do polovice naplníme krémom. Do každého dáme do stredu 2 maliny alebo čučoriedky podľa chuti. Prikryjeme zvyšným krémom. Maliny, ktoré sa zvýšia, necháme na ozdobu. Plech vložíme na 10 min. do mrazničky. Plech s mafinmi vyberieme z mrazničky, posypeme práškovým cukrom a dáme piecť do predhriatej rúry na 7 až 9 minút. Potom vyberieme a necháme na 10 minút vychladnúť. Mafiny servírujeme na tanieriku s dozdobením malinami a čučoriedkami a vanilkovou zmrzlinou.
- 10.01.2022 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Julka si v kuchyni Bez servítky poriadne „ZAVARÍ": Ako bude ZACHRAŇOVAŤ ocukrované mäso?
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč
Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku
Makový mousse s bielou čokoládou a slivkovým vínovým vkladom