- 03.02.2022 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Kulis v hlavnej úlohe
Vyskúšajte u vás doma recept z Bez servítky.
Ingrediencie na cesto:
200 g hladkej múky
250 ml mlieka
kypriaci prášok
50 g cukru
2 lyžice rozpusteného masla
štipka soli
Postup:
Suché ingrediencie si zmiešame, pridáme žĺtka, mlieko a vyšľahaný sneh. Zmes jemne premiešame a na panvici opečieme lievance. Používame klasickú panvicu na dolke, ktorú si omastíme maslom. Lievance opekáme na nižšej teplote do zlatista
Ingrediencie na krém:
250 g mascarpone
1/4 sladené zahustené mlieko
Zdroj fotky
TV JOJ
Postup:
Ingrediencie premiešame mixérom. A dáme vychladiť do chladničky.
Ingrediencie na malinový coulis:
mrazené maliny
citrón
cukor
Postup:
Maliny vysypeme do panvice, podlejeme 0,5 vody a varíme. Pridáme šťavu s citrónu a cukor podľa chuti, tak aby bolo coulis akurát sladké. Zmes redukujeme a na záver prepasírujeme. Lievance skladáme na seba, medzi ne dáme krém a na vrch malinové coulis. Dozdobíme ovocím.
- 03.02.2022 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč
Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku
Makový mousse s bielou čokoládou a slivkovým vínovým vkladom
Známy pekár ĎOĎO otvorí týždeň úžasným dezertom: POZRITE sa, ako si spraviť túto KLASIKU aj doma!