-
07.02.2022 - 00:00
- ·
- Autor redakcia/AB
Dezert: Jozef Mak Krémový
Vyskúšajte u vás doma recept z Bez servítky.
Suroviny na korpus:
krupicový cukor 130 g
maslo 125 g
vajce 3 ks
múka pšeničná hladká 180 g
kypriaci prášok do pečiva 0.5 bal
kakao holandského typu 30 g
mlieko 50 ml
Na limetkový krém:
Mascarpone 250 g
Philadelphia 250 g
limetková šťava 3 PL
práškový cukor 120 g
Zdroj fotky TV JOJ
Na dokončenie:
tmavá čokoláda 100 g
33 % smotana na šľahanie 100 g
Korpus postup:
Cukor vyšľaháme s maslom do peny, po jednom zašľaháme vajcia. Nakoniec opatrne vmiešame múku preosiatou s kakaom a kypriacim práškom a mlieko. Vylejeme na plech (veľký 30x40 cm) vyložený papierom na pečenie a pečieme 10 - 15 minút v rúre vyhriatej na 160 °C. Necháme vychladnúť. Pripravený korpus potrieme malinovým džemom a vykrajujeme kolieska v priemere 6 - 8cm. Potrebujeme párny počet koliesok.
Limetkový krém:
Všetky ingrediencie dáme do misy a vyšľaháme hladký krém. Dáme ho do cukrárenského vrecka s guľatou špičkou a nanesieme krém na kolieska potreté malinovým džemom. Priklopíme zvyšnými kolieskami.
Na záver:
Čokoládu nalámeme na kúsky a dáme do misky. Smotanu privedieme tesne pod bod varu a prilejeme k čokoláde. Miešame, kým sa čokoláda rozpustí. Čokoládový krém necháme ľahko vychladnúť a potom ním potrieme vrchy tortičiek. Necháme vytuhnúť tortičky a nakoniec ozdobíme malinou, čučoriedkou a čerstvou mätou.
- 07.02.2022 - 00:00
- ·
- Autor redakcia/AB
- ·
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Štefan Banyák alias PICÚR v Bez servítky priznáva: PREČO schudol a koľko kilogramov ZHODIL?
Plnené kapustové listy
Palacinka s orechovou plnkou a čokoládou (Gundel štýl)
Pečeň s medovou omáčkou a vianočkou