- 08.02.2022 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Na anjelských krídlach
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky.
Suroviny:
200 g polohrubej múky
200 g práškového cukru
4 vajcia
½ balíčka kypriaceho prášku
10 PL oleja
10 PL horúcej vody
Plnka:
¾ l mlieka
200 g práškového cukru
3 vanilkové pudingy
3 kyslé smotany
1,5 balíčkov piškót
Káva
Džem
Rum
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Pridáme olej a vodu. Nakoniec primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a vyšľahaný sneh z bielkov. Pečieme asi 20 minút na 160 stupňov Celzia. Zatiaľ si z mlieka a pudingových práškov uvaríme puding. Keď vychladne, vmiešame do neho kyslé smotany Upečené cesto potrieme džemom, polovicou pudingového krému a poukladáme piškóty namočené v káve s rumom. Potrieme druhou polovicou pudingového krému, posypeme nastrúhanou čokoládou a necháme vytuhnúť.
- 08.02.2022 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč
Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku
Makový mousse s bielou čokoládou a slivkovým vínovým vkladom
Známy pekár ĎOĎO otvorí týždeň úžasným dezertom: POZRITE sa, ako si spraviť túto KLASIKU aj doma!