- 09.02.2022 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Bomba z Lombardie
Pripravte si doma recept z Bez servítky.
Suroviny:
Čerstvé jahody
sušienková nátierka
2 ks šľahačka na varenie
kryštálový a práškový cukor
prášok do pečiva
1 ks škoricový cukor
3 vajcia
olej
maslo
múka
mascarpone
jedlé zlato
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Do korpusu potrebujeme tri vajíčka, ktoré vyšľaháme do peny, polohrubú múku, kryštálový cukor, teplú vodu a kypriaci prášok. Všetko vymixujeme mixérom. Cesto pečieme vo forme na pečenie v predhriatej trúbe na 180 stupňov Celzia približne 20 minút. Plnku pripravíme zo sušienkového krému a mascarpone. Na korpus navrstvíme krém, ozdobíme jahodami a jedlým zlatom. Pred podávaním necháme vychladnúť.
- 09.02.2022 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Známy pekár ĎOĎO otvorí týždeň úžasným dezertom: POZRITE sa, ako si spraviť túto KLASIKU aj doma!
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra