- 15.02.2022 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Zjedz ma celú!
Vyskúšajte u vás doma recept z Bez servítky.
Ingrediencie:
Na korpus:
350 g ovsené vločky
4 PL kokosový olej
4 PL med
1 ČL škorica
Na jogurtovú vrstvu:
500 g biely selský jogurt
80 g xylitol
Želatína na prípravu za studena
voda
Na jahodovú vrstvu:
500 g jahody
200 g biely selský jogurt
80 g xylitol
Želatína na prípravu za studena
voda
citrónová šťava
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Ovsené vločky si rozmixujeme na jemnú múčku. Vzniknutú múku v miske zmiešame s medom, roztopeným kokosovým olejom a škoricou. Cesto má byť veľmi husté a jemne lepivé. Pripravíme si menšiu tortovú formu s priemerom cca 20cm a na jej spodok rukou natlačíme vzniknuté ovsené cesto a zarovnáme ho. V miske si zmiešame jogurt a xylitol. Želatínový prášok nasypeme do väčšej misky, pridáme 100 ml vlažnej vody a intenzívne miešame asi 1 - 2 min. Ihneď po častiach pridáme pripravenú zmes na jogurtovú vrstvu, dôkladne premiešame. Podľa chuti dosladíme a dochutíme. Jogurtovú náplň poriadne rozmiešame a keď v nej už neostali žiadne hrudky, vylejeme ju na pripravený korpus. Formu zatiaľ vložíme na pár minút do chladničky. Umyjeme a očistíme si jahody a v mixéri ich rozmixujeme s jogurtom, xylitolom a citrónovou šťavou. Takto pripravenú zmes na jahodovú vrstvu pridávame postupne do druhej pripravenej želatíny. Ak je už jogurtová vrstva na vrchu stuhnutá, vylejeme na ňu jahodovú zmes. Tortu necháme stuhnúť v chladničke aspoň 4 hodiny. Nakoniec ju môžeme dozdobiť ovocím, sušienkami bez cukru a podávať.
- 15.02.2022 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Známy pekár ĎOĎO otvorí týždeň úžasným dezertom: POZRITE sa, ako si spraviť túto KLASIKU aj doma!
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra