- 16.02.2022 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: 3 krát a niečo medzi tým
Vyskúšajte u vás doma recept z Bez servítky.
Ingrediencie:
100 g horká čokoláda
250 ml šľahačka
2 PL cukor
jahody, maliny, ríbezle, physalis, mäta
štipka práškový cukor
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli ( môžme pridať aj 50g masla). Čokoládu vylejeme na papier na pečenie potretý olejom a necháme stuhnúť v chladničke. Po stuhnutí krájame s teplým nožom obdĺžniky (cca 5x10 cm). Z jednej čokolády vyjde 12 kúskov. V miske vymiešame šľahačku s nakrájanými jahodami a malinami. Potom už len plátok čokolády položíme na tanier, potrieme šľahačkou a postup zopakujeme. Na vrch dáme jahody, mätu a posypeme práškovým cukrom. Tanier ozdobíme malinami, physalisom a ríbezľami.
- 16.02.2022 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Známy pekár ĎOĎO otvorí týždeň úžasným dezertom: POZRITE sa, ako si spraviť túto KLASIKU aj doma!
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra