- 18.02.2022 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Žlté kopce medzi ovocím
Pripravte si doma menu z Bez servítky.
Ingrediencie:
250 g tučný tvaroh
4 PL detská krupica
2 PL polohrubá múka
2 vajíčka
Maslo
Cukor
Strúhanka
Biely mak
Kešu oriešky
Šľahačka na varenie
Černice, maliny, čučoriedky
Zdroj fotky
TV JOJ
Postup pri príprave karamelu:
Ako prvé si dáme roztopiť cukor na karamel. Kým nám cukor skaramelizuje, na druhej panvici si opražíme strúhanku do zlatista, pridáme biely mak a kešu oriešky ktoré si rozmixujeme na strúhankovú konzistenciu. Do karamelu pridáme šľahačku. Znížime teplotu. Opraženú strúhanku zmiešame s troškou cukru. Do karamelu pridáme soľ. Necháme povariť a pridáme 2 PL kyslej smotany.
Postup pri príprave knedlíčkov:
Tvaroh, krupicu a polohrubú múku zmiešame a pridáme 2 žĺtka a z bielok pripravíme sneh. Opatrne primiešame sneh k tvarohovému cestu a dáme cesto do vriacej vody. Knedlička je hotová, keď vyplýva na povrch. Následne si pripravíme ovocie. Na panvicu dáme ovocie a poprášime kryštálovým cukrom a podlejeme alkoholom. Zapálime a necháme za stáleho miešania odpariť alkohol.
- 18.02.2022 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Známy pekár ĎOĎO otvorí týždeň úžasným dezertom: POZRITE sa, ako si spraviť túto KLASIKU aj doma!
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra