- 21.02.2022 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Sneh na tanieri
Pripravte si doma recept z kuchárskej šou Bez servítky.
Ingrediencie:
8 kusy vaječné bielka
400 gramov cukor
1 polievková lyžica kukuričný škrob
1 polievková lyžica vínny ocot
250 gramov mascarpone
1 šľahač. smotana
2 polievkové lyžice cukor práškový
1 polievková lyžica vanilka
500 gramov ovocie
Zdroj fotky TV JOJ
Inštrukcie:
Vyšľaháme samostatné bielka so štipkou soli do tuhej peny, následne na 5 x pridáme cukor. Vyšľaháme veľmi tuhý sneh. Potom pridáme 1 PL octu a 1 PL kukuričného škrobu. Škrob i ocot len zľahka vmiešame do bielkovo-cukrovej zmesi. Následne rozotrieme na 2 plechy, 2 pláty priemeru 24 cm. Predhrejeme rúru na 150 stupňov Celzia, keď vložíme pláty, znížime teplotu na 120 stupňov Celzia. Sušíme asi 2 hodiny. Vychladnuté pláty naplníme plnkou a naukladáme ovocie. Na plnku mascarpone vyšľaháme so šľahačkou, 2 PL práškového cukru a 1 PL vanilkovej pasty.
- 21.02.2022 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Známy pekár ĎOĎO otvorí týždeň úžasným dezertom: POZRITE sa, ako si spraviť túto KLASIKU aj doma!
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra