- 01.03.2022 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Talianska bomba
Pripravte si doma recept z Bez servítky.
Potrebujeme:
Keksíky
Maslo
500 g mascarpone
250 ml kyslej smotany
Sladené zahustené mlieko
2 lyžicky hl. múky
2 vajcia
2x čokoládová tyčinka s keksíkom
150 g Čokoláda na varenie
5 lyžíc smotany na šľahanie
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Rozmixujeme keksíky s maslom . Dáme do formy a dáme piecť na 10 min. na 150 stupňov. Potom zmiešame mascarpone, smotanu, hl. múku, vajíčka a zahustené mlieko a zmiešame. Zatiaľ si rozmixujeme 2x 3 čokoládové tyčinky. Potom si rozdelíme cesto do 2 misiek a do jednej pridáme rozmixované tyčinky, to vylejeme na už upečené keksíky a na to dáme cesto z druhej misky. Dáme piecť na 40 min. na 150 stupňov. Potom si pripravíme polevu, dáme roztopiť čokoládu a pridáme smotanu na šľahanie. Chesecake si necháme vychladnúť a až potom ho polejeme polevou. Dáme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.
- 01.03.2022 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra
Panna cotta s malinovým coulis a crumble