- 08.03.2022 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Hnedé z formičky
Vyskúšajte u vás doma recept z Bez servítky.
Suroviny:
kakao
lekvár
1 celé vajce
štipka soli
hrnček vlažnej vody
500 g špaldovej múky
javorový sirup
čerstvé ovocie
mleté orechy
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
V miske premiešame múku so štipkou soli a kakaom. Pridáme vajce a vodu a miešame, pokiaľ cesto nie je polotuhé, vláčne a mierne lepkavé. Pomocou múky, prípadne oleja vytvarujeme zmes do bochníka a necháme v chlade odpočívať aspoň 20 minút. Po 20 minútach ho vyvaľkáme do obdĺžnika na hrúbku 2 - 3 mm. Cesto nakrájame na kocky (môžete aj na menšie obdĺžniky), na každý kúsok uložíme asi 1 čajovú lyžičku lekváru a preložíme. Ak nepoužívame formu, kraje cesta je potrebné utlačiť ešte vidličkou. Mierne osolenú vodu privedieme k varu a následne stíšime na minimum. Pirohy vložíme do vody a varíme 5 - 6 minút, dokiaľ samé nevyplávajú na povrch. Na záver pirohy posypeme mletými orechmi, zľahka polejeme javorovým sirupom a dozdobíme čerstvým ovocím.
- 08.03.2022 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra
Panna cotta s malinovým coulis a crumble