- 11.03.2022 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Netvárte sa prosím kyselo
Cesto:
375 g hladkej múky
1 vajce
75 g práškové cukru
180 g studeného masla
štipka soli
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Všetko spolu zmiešame dokopy, vymiesime hladké cesto a necháme odležať v chladničke jeden deň. Cesto vyvyľkáme na hrúbku cca 0,5cm a vložíme do vymastenej formy. Pečieme 10 až 12 minút na 180 °
Plnka:
Šťava z 3 citrónov
4 žĺtka
Kôra z 1 citróna
100 g kryštálového cukru
75 g masla
Na ozdobenie - šľahačka a ovocie podľa výberu.
Postup:
Na miernom ohni si zohrejeme citrónovú šťavu, cukor, pridáme žĺtka a za stáleho miešania zohrievame, pridáme vlažné maslo, keď začne masa hustnúť pridáme citrónovú kôru. Odstavíme z ohňa a polejeme upečený korpus. Dáme do chladu zatuhnúť. Po stuhnutí dozdobíme šľahačkou a ovocím.
- 11.03.2022 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra
Panna cotta s malinovým coulis a crumble