- 15.03.2022 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Na tomto si zuby nevylámeš
Pripravte si doma recept z Bez servítky.
Ingrediencie:
Cesto:
10 PL ovsenej múky
1 dcl olivový olej
4 ks vajcia
2 dcl mlieka (kokosové, sójové, kravské)
2 ČL kypriaci bio prášok
1 ČL medu
Plnka:
6 ČL arašidové maslo
100 g jahôd a lesných plodov
1 PL medu
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Ingrediencie na cesto dám postupne do jednej väčšej misky. Z nich vypracujeme cesto dohladka. Cesto necháme cca 5 - 10 minút odstáť. Kým cesto necháme oddýchnu, na panvicu si dáme ovocie. Varíme ho, kým nemá jemne džemovú konzistenciu. Potom pridáme do ovocia med a jemne premiešame. Následne necháme chvíľu vychladnúť. Vrátime sa k cestu a ak je odležané, vylejeme ho na plech. Asi cca 5 cm od kraja plechu dáme čajovou lyžičkou arašidové maslo - 2 rady po tri krát pod sebou. Vedľa arašidového masla urobíme to isté s ovocím. Zoberieme si buď špáradlo alebo ihlu na špiz a urobíme ňou mramorový vzor pozdĺž celého plechu. Potom už iba pečieme 25 – 30 minút pri 180 stupňoch Celzia.
- 15.03.2022 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra
Panna cotta s malinovým coulis a crumble