- 16.03.2022 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Ďzoserov poklad
Pripravte si doma recept z Bez servítky.
Ingrediencie:
200 g čerstvé jahody
40 g vanilkový cukor
500 g mascarpone
Soľ
500 ml 33% smotana na šľahanie
5 ks vajcia
Kryštálový cukor
500 ml plnotučné mlieko
400 g biela čokoláda
Banány
Marhuľový džem
1 ks citrón
Polohrubá múka
1 ks prášok do pečiva
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Najskôr si pripravíme korpusy. Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme do polotuhého snehu s časťou cukru. Žĺtky vyšľaháme rovnako s cukrom a pridáme múku a prášok do pečiva. Obe zmesi na záver spojíme a vyšľaháme. Vylejeme do foriem a dáme piecť na 45 minút pri teplote 180 stupňov. Pripravíme si krém. Do krému ide šľahačková smotana a mascarpone. Dochutí sa vanilkovým cukrom, citrónovou šťavou, citrónovou kôrou a na záver roztopenou bielou čokoládou. Po dopečení sa korpusy naplnia krémom, domácim marhuľovým džemom, ozdobia banánmi a jahodami.
- 16.03.2022 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra
Panna cotta s malinovým coulis a crumble