Dezert: Ďzoserov poklad

Dezert: Ďzoserov poklad

Dezert: Ďzoserov poklad

Pripravte si doma recept z Bez servítky.

Ingrediencie:

200 g čerstvé jahody

40 g vanilkový cukor

500 g mascarpone

Soľ

500 ml 33% smotana na šľahanie

5 ks vajcia

Kryštálový cukor

500 ml plnotučné mlieko

400 g biela čokoláda

Banány

Marhuľový džem

1 ks citrón

Polohrubá múka

1 ks prášok do pečiva

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Najskôr si pripravíme korpusy. Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme do polotuhého snehu s časťou cukru. Žĺtky vyšľaháme rovnako s cukrom a pridáme múku a prášok do pečiva. Obe zmesi na záver spojíme a vyšľaháme. Vylejeme do foriem a dáme piecť na 45 minút pri teplote 180 stupňov. Pripravíme si krém. Do krému ide šľahačková smotana a mascarpone. Dochutí sa vanilkovým cukrom, citrónovou šťavou, citrónovou kôrou a na záver roztopenou bielou čokoládou. Po dopečení sa korpusy naplnia krémom, domácim marhuľovým džemom, ozdobia banánmi a jahodami.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať