Dezert: Džemujúce bodky

Dezert: Džemujúce bodky

Dezert: Džemujúce bodky

Vychutnajte si u vás doma recept z kuchárskej šou Bez servítky.

Korpus:

keksíky 1 balenie

50 g maslo

Krém:

mascarpone

500 g kyslá smotana

3 vajíčka

šálka práškového cukru

1 vanilkový cukor

kôra z citróna

vanilková esencia podľa chuti

mak

slivkový lekvár 

mandle na dozdobenie

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Keksíky si rozdrvíme a pridáme do nich roztopené maslo. Keksíky dáme do okrúhlej formy a dáme do chladničky na 10 - 15 minút, kým si spravíme plnku. Macarpone s kyslou smotanou a s cukrom vymiešame, pridáme 2 celé vajíčka a 1 x žĺtok, vanilkový cukor, vanilkovú esenciu podľa chuti a kôru z citrónu  plus mak podľa chuti. Krém vylejeme na zachladené keksíky a dáme piecť na cca hodinu na 160 stupňov. Keď sa cheescake upečie a vychladne, prevaríme slivkový lekvár a nalejeme na vrch koláča a dozdobíme mandľami. Cheescake dáme do chladničky na minimálne 24 hodín.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať