- 22.03.2022 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Džemujúce bodky
Vychutnajte si u vás doma recept z kuchárskej šou Bez servítky.
Korpus:
keksíky 1 balenie
50 g maslo
Krém:
mascarpone
500 g kyslá smotana
3 vajíčka
šálka práškového cukru
1 vanilkový cukor
kôra z citróna
vanilková esencia podľa chuti
mak
slivkový lekvár
mandle na dozdobenie
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Keksíky si rozdrvíme a pridáme do nich roztopené maslo. Keksíky dáme do okrúhlej formy a dáme do chladničky na 10 - 15 minút, kým si spravíme plnku. Macarpone s kyslou smotanou a s cukrom vymiešame, pridáme 2 celé vajíčka a 1 x žĺtok, vanilkový cukor, vanilkovú esenciu podľa chuti a kôru z citrónu plus mak podľa chuti. Krém vylejeme na zachladené keksíky a dáme piecť na cca hodinu na 160 stupňov. Keď sa cheescake upečie a vychladne, prevaríme slivkový lekvár a nalejeme na vrch koláča a dozdobíme mandľami. Cheescake dáme do chladničky na minimálne 24 hodín.
- 22.03.2022 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra
Panna cotta s malinovým coulis a crumble