- 24.03.2022 - 00:00
- Autor redakcia/AB
Dezert: Svježenka
Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky.
Piškótové cesto:
200 g hl. múka
200 g kryštálový cukor
4 vajcia
prášok do pečiva
1 dcl vody a
1 dcl oleja
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Vymiešame žĺtka s cukrom, olejom a vodou do peny. Potom pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva. Pridáme sneh zo štyroch vajec a zľahka premiešame. Pečieme na 180 stupňov na 20 minút. Upečené cesto dáme na tortovú formu, potrieme džemom a polejeme cesto so šťavou z marhúľ. Zbytok cesta natrháme a zmiešame s nakrajanými marhuľami. Dáme na cesto 2 vyšľahané šľahačky so stužovačom. Dáme na vrch torty. Vrch torty dozdobíme postrúhanou čokoládou. Tortu dáme vychladiť.
- 24.03.2022 - 00:00
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra
Panna cotta s malinovým coulis a crumble