-
21.04.2022 - 00:00
- ·
- Autor redakcia/AB
Polievka: C40H56
Vyskúšajte u vás doma recepty od Ivana Macha z Bez servítky.
Suroviny:
1 veľká cibuľa
olivový olej
čerstvá bazalka
paradajkové pyré (2 – 3 balenia po 500 ml)
zelerová vňať
celé čierne korenie (6 - 8)
nové korenie (2 - 3)
bobkový list (2 - 3)
cesnak (2 - 3 strúčiky)
mäsový vývar
cukor
soľ
parmezán
smotana
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Do hrnca dáme olej, nadrobno pokrájanú cibuľu, orestujeme do mäkka, pridáme trochu vývaru, dáme čierne a nové korenie, bobkový list a necháme pomaly variť. Neskôr pridáme paradajkové pyré, zriedime s vývarom a pomaly privedieme do varu. Pridáme zelerovú vňať, bazalku a 2 – 3 strúčiky cesnaku. S cesnakom netreba preháňať. Dochutíme ešte vývarom. Vývaru netreba dať veľa, polievka je lepšia, keď je hustejšia. Môžeme pridať soľ (nemusíme, vývar je už slaný), a cukor - len na zvýraznenie chuti. Nakoniec ponorným mixérom rozmixujeme bazalku a zelerové listy. Predtým ale vyberieme korenie a bobkové listy. Podávame so smotanou a parmezánom. Ozdobíme čerstvou bazalkou.
- 21.04.2022 - 00:00
- ·
- Autor redakcia/AB
- ·
- Tagy: Polievky
Bez servítky
Štefan Banyák alias PICÚR v Bez servítky priznáva: PREČO schudol a koľko kilogramov ZHODIL?
Plnené kapustové listy
Palacinka s orechovou plnkou a čokoládou (Gundel štýl)
Pečeň s medovou omáčkou a vianočkou