-
01.06.2022 - 00:00
- ·
- Autor redakcia/AB
Polievka: Plynová clona
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky.
Ingrediencie:
Fazuľa veľká maslová 250 g
Fazuľa stredná bordová 250 g
½ ks mrkva
½ ks petržlen
300 g bravčové mäso (stehno)
2 ks údené rebrá bravčové
4 ks klobásky
1 kg cibuľa
½ ks zemiak na zahustenie
1 pretlak
Soľ
Čierne korenie
Drvená rasca
Majorán
Granulovaný cesnak
Sladká paprika mletá
Pikantná paprika mletá
Cukor kryštálový
2 ks bobkový list
Voda
Bravčová masť
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Cibuľu nakrájame nadrobno a opekáme do zlata na bravčovej masti, potom pridáme trochu rasce opečieme a následne pridáme sladkú papriku mletú. Bravčové mäso si pokrájame na kocky a pridáme do opečenej cibule a smažíme ho do zatiahnutia. Potom pridáme soľ, bobkový list a čierne korenie a zalejeme vodou a varíme. Medzitým si nakrájame nadrobno mrkvu a petržlen pridáme do hrnca. Nakrájame si klobásky na polovicu a aj údené rebrá a pridáme do hrnca a zalejeme vodou, aby boli ponorené a varíme do zmäknutia a vyberieme a oberieme rebrá a nakrájame klobásku. Ďalej pridáme namočenú fazuľu (fazuľu by boli najideálnejšie nechať namočenú 12 hodín) a varíme do zmäknutia. Keď je fazuľa skoro uvarená dochutíme fazuľovicu pretlakom, cukrom, soľou, pikantnou paprikou, prípadne čiernych korením, granulovaním cesnak a pridáme nastrúhaný zemiak. Pred dovarením fazuľovice pridáme mäso z rebier, nakrájané klobásky a majorán (aby nezhorkol).
- 01.06.2022 - 00:00
- ·
- Autor redakcia/AB
- ·
- Tagy: Polievky
Bez servítky
Steak z hovädzej sviečkovice, domáce steakové hranolky a rukolovo-paradajkový šalát
Pečienky na víne s karamelizovanou hruškou a croissantom
Čokoládové osie hniezda
Štefan Banyák alias PICÚR v Bez servítky priznáva: PREČO schudol a koľko kilogramov ZHODIL?