-
07.09.2022 - 00:00
- ·
- Autor redakcia/AB
Predjedlo: Na vrchole hoblinky
Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!
Bageta:
600 g múky
8 g sušeného droždia
10 g soli
10 g kryštálového cukru
380 ml vlažnej vody.
Pesto:
100 g bazalky
20g strúhaného parmezánu
3 strúčiky cesnaku
400-500 ml olivového oleja
1 lyžička soli
Prosciuto
Paradajky
Červená cibuľka
Rukola
Mozarella
Hobliny parmezánu
Zdroj fotky
TV JOJ
Postup:
Do misky si dáme múku, pridáme droždie, soľ, cukor vodu a všetko to dobre vymiešame. Necháme odležať 40 minút prekryté utierkou. Potom si cesto rozdelíme na 4 časti a každú vyformujeme do tvaru bagetky. Dáme piecť na 230 stupňov 20 minút.
Pesto: do misy dáme bazalku, soľ, cesnak, strúhaný parmezán, olej a ponorným mixérom vymixujeme dohladka.
Upečené bagetky nakrájame a z každej strany opečieme na panvici. Na bagetu dáme paradajkový zmes, ktorú sme vytvorili zmiešaním nadrobno nakrájaných paradajok, cibuľky a pesta.
Na to poukladáme 2 plátky mozzarely, prosciuto, rukolu a zasypeme hoblinami parmezánu.
- 07.09.2022 - 00:00
- ·
- Autor redakcia/AB
- ·
- Tagy: Predjedlá
Bez servítky
Steak z hovädzej sviečkovice, domáce steakové hranolky a rukolovo-paradajkový šalát
Pečienky na víne s karamelizovanou hruškou a croissantom
Čokoládové osie hniezda
Štefan Banyák alias PICÚR v Bez servítky priznáva: PREČO schudol a koľko kilogramov ZHODIL?