-
23.12.2022 - 19:00
- ·
- Autor redakcia/AB
Predjedlo: Pomalý štart
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Suroviny:
pohár slimákov v bujóne
250 g masla
8 strúčikov cesnaku
3 pol. lyž. nasekanej petržlenovej vnate
2 káv. lyž. soli
podľa oka pridať mleté korenie a chilli
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Sterilizované slimáky v bujóne vysypeme do sitka a necháme odkvapkať. Zatiaľ si pripravíme bylinkové maslo. V miske si vymiešame maslo, cesnak, soľ, korenie, petržlenovú vňať a chilli. Do každej ulity vložíme kúsok bylinkového masla, slimáčika a opäť maslo. Položíme na plech tak, aby maslo nevytekalo a necháme v trúbe na 200 stupňov asi 7 minút.
Podávame so špaldovými krekrami:
260 g špaldovej múky
100 g masla
20 g olivového oleja
100 g vody soľ + semienka na ozdobu
Postup:
Trúbu zohrejeme na 160 stupňov. Do mixovaciej nádoby vložíme všetky ingrediencie a miešam. Cesto vyváľame na tenkú vrstvu, posypem semienkami a nakrájame na krekry. Potom pečieme v trúbe 15 minút.
- 23.12.2022 - 19:00
- ·
- Autor redakcia/AB
- ·
- Tagy: Predjedlá
Bez servítky
Steak z hovädzej sviečkovice, domáce steakové hranolky a rukolovo-paradajkový šalát
Pečienky na víne s karamelizovanou hruškou a croissantom
Čokoládové osie hniezda
Štefan Banyák alias PICÚR v Bez servítky priznáva: PREČO schudol a koľko kilogramov ZHODIL?