-
19.10.2023 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
Polievka: Tekutá burina
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Suroviny:
soľ
korenie
muškátový oriešok
olivový olej
maslo
čerstvý špenát
cesnak
cibuľa
mrazený hrášok
zeleninový vývar
2 zemiaky
smotana na varenie
5 - 6 plátkov chleba
petržlenová vňať
mäta
bazalka
majorán
kyslá smotana
tekvicový olej
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Chlieb si nakrájame na kocky. V mažiari si roztlačíme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, mätu, bazalku, majorán, soľ a 3 lyžice olivového oleja. Zmes vylejeme na krutóny, premiešame a pečieme v rúre cca 5 - 8 minút pri 220 stupňoch Celzia. Na olivovom oleji a troške masla si speníme cibuľu. Pridáme vaničku špenátu a podusíme, kým nezvädne. Pridáme pretretý cesnak so soľou, mrazený hrášok a dva nadrobno nakrájané zemiaky. Posolíme, okoreníme a pridáme nastrúhaný muškátový oriešok. Zalejeme zeleninovým vývarom a privedieme do varu. Keď sú zemiaky mäkké, polievku rozmixujeme a prilejem smotanu na varenie. Dochutíme podľa potreby. Podávame s opečenými krútónmi, lyžicou smotany a pokvapkané tekvicovým olejom.
- 19.10.2023 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
- ·
- Tagy: Polievky
Bez servítky
Steak z hovädzej sviečkovice, domáce steakové hranolky a rukolovo-paradajkový šalát
Pečienky na víne s karamelizovanou hruškou a croissantom
Čokoládové osie hniezda
Štefan Banyák alias PICÚR v Bez servítky priznáva: PREČO schudol a koľko kilogramov ZHODIL?