-
30.10.2023 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
Predjedlo: Bosoráčka
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Suroviny:
500 g zemiakov
1 hlavička cesnaku
olivový olej
2 lyžice masla
soľ
čierne korenie
1,5 l zeleninového vývaru
250 ml smotany na šľahanie
1 francúzska bageta
čerstvá pažítka na ozdobu
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Zemiaky a cesnak očistíme. Zemiaky nakrájame na väčšie kúsky a strúčiky cesnaku nadrobno. Do väčšieho hrnca pridáme trochu olivového oleja a 1 lyžicu masla. Keď sa maslo rozpustí, pridáme nasekaný cesnak. Restujeme, kým cesnak získa zlatistú farbu. Potom pridáme nakrájané zemiaky, vývar, soľ a korenie. Varíme pod pokrievkou na miernom ohni, kým zemiaky nezmäknú. Uvarenú polievku rozmixujeme pomocou tyčového mixéra dohladka. Vrátime späť na oheň, prilejeme smotanu, pridáme 1 lyžicu masla a necháme prejsť varom. Medzitým nakrájame bagetu na tenké plátky a opečieme ju na panvici s rozohriatym zvyšným maslom po oboch stranách do zlatohneda. Vychladnuté bagetky potrieme zľahka cesnakom.
- 30.10.2023 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
- ·
- Tagy: Polievky
Bez servítky
Steak z hovädzej sviečkovice, domáce steakové hranolky a rukolovo-paradajkový šalát
Pečienky na víne s karamelizovanou hruškou a croissantom
Čokoládové osie hniezda
Štefan Banyák alias PICÚR v Bez servítky priznáva: PREČO schudol a koľko kilogramov ZHODIL?