-
08.12.2023 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
Predjedlo: Pome na oberačku
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Suroviny:
1 ks väčšie pomelo červené
250 g sójové klíčky
50 g šalotka
1 dcl olivový olej
70 g maslo
Soľ
korenie
6 cl biele víno
100 g mascarpone
50 g parmezán
1 ks granátové jablko
lecitín
350 g teľací brzlík
20 g cukor
100 g quinoa biela
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Pomelo si rozoberieme na segmenty. Sójové klíčky si nakrájame na kúsky o veľkosti ryže. Šalotku si nakrájame na jemné kocky a orestujeme na masle a olivovom oleji. Pridáme biele víno, podusíme, aby sa odparil alkohol. Pridáme mascarpone, ochutíme soľou a korením. Vložíme pomelo a klíčky a krátko podusíme. Nakoniec pridáme parmezán a prepálené maslo. Šťavu z granátoveho jablka si privedieme k varu a pridáme lecitín a potom zmixujeme do peny. Teľací brzlík si zblanžírujeme v osolenej vode a odstránime blanky. Natrháme na menšie kusy a tie restujeme na masle a olivovom oleji tak, aby dostal brzlík stredne prepečený. Nakoniec pridáme jus tak, aby sa brzlík obalil v omáčke. Quinou si uvaríme do mäkka v osolenej vode s troškou masla a olej na vyprážanie necháme vysušiť, následne fritujeme v oleji.
- 08.12.2023 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
- ·
- Tagy: Predjedlá
Bez servítky
Steak z hovädzej sviečkovice, domáce steakové hranolky a rukolovo-paradajkový šalát
Pečienky na víne s karamelizovanou hruškou a croissantom
Čokoládové osie hniezda
Štefan Banyák alias PICÚR v Bez servítky priznáva: PREČO schudol a koľko kilogramov ZHODIL?