-
12.01.2024 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
Predjedlo: Cortese Tuber
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Suroviny:
2 ks cibuľa
5 ks kôra z parmezánu
4 žĺtka
100 ml suché víno biele
20 g parmezán
100 ml smotana na šľahanie
soľ, korenie
40 g hľuzovka
5 ml extra virgin olivový olej
20 g maslo
Zdroj fotky TV JOJ
Suroviny:
Cibuľka sa skaramelizuje na olivovom oleji a masle do zlatista, dá sa bokom, parmezánová kôra sa da na papier na pečenie a da sa do mikrovlnky na 1 min. 30 sec. a nechá sa vychladiť, sabayone spravíme tak, že do misky dáme žĺtka a víno a soľ a našľahávame nad vodným kúpeľom, pri určitej teplote sa da dole pridá parmezán a necháme vychladnúť, keď vychladne, pridáme smotanu na šľahanie a prelejeme do ISI fľaše, dáme 2 bombičky a necháme v chladničke vychladnúť 1 hodinu, pred podávaním nahrejeme, do taniera dáme cibuľku skaramelizovanú s parmezánovými krutónmi, na to nastriekame sabayone penu a na vrch čerstvú hľuzovku.
- 12.01.2024 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
- ·
- Tagy: Predjedlá
Bez servítky
Steak z hovädzej sviečkovice, domáce steakové hranolky a rukolovo-paradajkový šalát
Pečienky na víne s karamelizovanou hruškou a croissantom
Čokoládové osie hniezda
Štefan Banyák alias PICÚR v Bez servítky priznáva: PREČO schudol a koľko kilogramov ZHODIL?