Hlavné jedlo: Čoro moro z fólie

Hlavné jedlo: Čoro moro z fólie

Hlavné jedlo: Čoro moro z fólie

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

500 g mletého hovädzieho mäsa

6 paprík (zelená, žltá, červená)

3 strúčiky cesnaku

1 ½ ČL oregana

1 čerstvá petržlenová vňať

1 plechovka paradajok

1 cibuľa veľká

2 lyžice paradajkový pretlak

slanina alebo mangalica podľa chuti

maslo na praženie

½ šálky guľatozrnej ryže

½ čl zázvoru

1 pl medu

granulovaný cesnak sušený

1 čierne korenie

soľ

2 lyžice olivového oleja

½ šálky strúhanej mozzarely,

½ šálky strúhaného parmezánu

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Na slanine a masle opražíme cibuľu, pridáme med a necháme jemne do zlatista skaramelizovať. Pridáme živý cesnak, potom mleté mäso. Mäso opražíme a chvíľu dusíme, pridáme koreniny, pretlak, paradajky v konzerve, sušený cesnak. Hotovú zmes naložíme do priečne prekrojených paprík, ktoré sme predtým zbavili vnútra (ako do mištičiek). Vnútro paprík môžeme okoreniť alebo posoliť podľa chuti, no nemusíme. Posypeme parmezánom, potom mozzarelou a pečieme pri 200 stupňoch až kým nebude vrchný syr zapečený do chrumkava.

Ako prílohu podávame pečený zemiak:

Surový zemiak pozdĺžne prekrojíme na tenké prúžky od hora až po 1cm od spodného okraja. Medzery osolíme a vložíme kúsky masla do každej medzery. Pečieme 25 minút na 180 stupňov. Po upečení do vzniknutých medzier vložíme striedavo anglickú slaninu a tvrdý syr (akýkoľvek podľa chuti). Zemiak okoreníme čiernym korením a sušeným cesnakom. Posypeme parmezánom a dáme zapiecť na 5-10 minút na 200 stupňov.

Cesnakový dip:

biely grécky jogurt

pažítka nasekaná nadrobno

soľ

pretlačený cesnak

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať