-
16.02.2024 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
Hlavné jedlo: Čoro moro z fólie
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Suroviny:
500 g mletého hovädzieho mäsa
6 paprík (zelená, žltá, červená)
3 strúčiky cesnaku
1 ½ ČL oregana
1 čerstvá petržlenová vňať
1 plechovka paradajok
1 cibuľa veľká
2 lyžice paradajkový pretlak
slanina alebo mangalica podľa chuti
maslo na praženie
½ šálky guľatozrnej ryže
½ čl zázvoru
1 pl medu
granulovaný cesnak sušený
1 čierne korenie
soľ
2 lyžice olivového oleja
½ šálky strúhanej mozzarely,
½ šálky strúhaného parmezánu
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Na slanine a masle opražíme cibuľu, pridáme med a necháme jemne do zlatista skaramelizovať. Pridáme živý cesnak, potom mleté mäso. Mäso opražíme a chvíľu dusíme, pridáme koreniny, pretlak, paradajky v konzerve, sušený cesnak. Hotovú zmes naložíme do priečne prekrojených paprík, ktoré sme predtým zbavili vnútra (ako do mištičiek). Vnútro paprík môžeme okoreniť alebo posoliť podľa chuti, no nemusíme. Posypeme parmezánom, potom mozzarelou a pečieme pri 200 stupňoch až kým nebude vrchný syr zapečený do chrumkava.
Ako prílohu podávame pečený zemiak:
Surový zemiak pozdĺžne prekrojíme na tenké prúžky od hora až po 1cm od spodného okraja. Medzery osolíme a vložíme kúsky masla do každej medzery. Pečieme 25 minút na 180 stupňov. Po upečení do vzniknutých medzier vložíme striedavo anglickú slaninu a tvrdý syr (akýkoľvek podľa chuti). Zemiak okoreníme čiernym korením a sušeným cesnakom. Posypeme parmezánom a dáme zapiecť na 5-10 minút na 200 stupňov.
Cesnakový dip:
biely grécky jogurt
pažítka nasekaná nadrobno
soľ
pretlačený cesnak
- 16.02.2024 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
Bez servítky
Steak z hovädzej sviečkovice, domáce steakové hranolky a rukolovo-paradajkový šalát
Pečienky na víne s karamelizovanou hruškou a croissantom
Čokoládové osie hniezda
Štefan Banyák alias PICÚR v Bez servítky priznáva: PREČO schudol a koľko kilogramov ZHODIL?