- 07.05.2024 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Zatmenie v a+b+c
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Ingrediencie:
Korpus:
300 g vlašských orechov
200 g datlí
Maková plnka:
400 g mletého maku
100 g cez noc namočených kešu orieškov
100 ml med
5 PL kokosového oleja
2 ČL nastrúhanej citrónovej kôry
Citrónová šťava
Zdroj fotky TV JOJ
Poleva:
3-4 dcl kokosovej smotany
200 g horkej čokolády s vysokým obsahom kakaa (min. 72 %)
Malinová omáčka:
Necháme skaramelizovať cukor, pridáme maliny a zahustíme škrobom.
Postup:
Orechy a datle rozmixujeme zvlášť, potom zmiešame, dáme do formy, poriadne utlačíme a vložíme do chladničky. Plnku si pripravíme zmiešaním všetkých surovín a vložíme na korpus. Nakoniec si nad parou roztopíme čokoládu a vmiešame metličkou smotanu. Vrátime do chladničky aspoň na hodinu, podávame s napríklad s malinami alebo akýmkoľvek ovocím.
- 07.05.2024 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Posledný diel Bez servítky plný emócií a plaču: Čo doženie JULKU a MIŇA až k slzám?!
Panenka v slaninke, hubová mačanka, pečené baby zemiaky a tekvicové pyré
Medové rezy v podobe vianočnej gule
Hubovo-kapustová polievka „C vitamínový Kračún“