- 08.05.2024 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Húka Umpa Lumpa?
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Potrebujeme:
230 g masla
260 g horkej čokolády
150 g kryštálový cukor
100 g trstinový cukor
1 lyžička vanilkového extraktu
1 lyžička soli
3 vajíčka
155 g polohrubej múky
35 g kakaa
250 g mascarpone
500 g tučného hladkého tvarohu
80 g práškového cukru
150 g bielej čokolády
smotana na šľahanie
vanilkový lusk
čerstvé maliny
med
rum
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme maslo s horkou čokoládou. Primiešame oba cukre, vanilkový extrakt a soľ. Premiešame aby sa ingrediencie spojili. Primiešame vajcia izbovej teploty. V inej miske si zmiešame múku s kakaom. Preosejeme do zmesi roztopenej čokolády. Pridáme nasekanú čokoládu. Pekáč vymažeme maslom a vysypeme múkou. Zmes rovnomerne rozotrieme. Pečieme približne 35 minút. Korpus pokvapkáme rumom Na krém si zmiešame mascarpone s tvarohom, práškovým cukrom, vanilkovým strukom, citrónovou kôrou a premiešame. Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a po vychladnutí pridáme k tvarohovej zmesi. Malinový rozvar: Premyté maliny dáme do hrnca s medom, ohrievame kým zmes nedostane džemovú konzistenciu.
- 08.05.2024 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Posledný diel Bez servítky plný emócií a plaču: Čo doženie JULKU a MIŇA až k slzám?!
Panenka v slaninke, hubová mačanka, pečené baby zemiaky a tekvicové pyré
Medové rezy v podobe vianočnej gule
Hubovo-kapustová polievka „C vitamínový Kračún“