- 30.05.2024 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Na dlani
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Suroviny:
Maslo - 70 g
Cukor - 150 g
Vajcia - 1 kus
Žĺtok - 1 ks
Kyslá smotana - 120 g
Múka - 145 g
Soľ - 0,5 lyžičky
prášok do pečiva - 1 lyžička
Karamel:
Cukor - 200 g
Citrónová šťava - 1 polievková lyžica
Maslo - 70 g
Smotana 33 % - 120 ml
Krém:
Smotana 33 % - 400 g
práškový cukor - 40 g
Mascarpone - 250g
žĺtky - 2 kusy
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Cukor zmiešame s maslom a rozotrieme do hladka. Pridajte jedno vajce a samostatný žĺtok. Pridáme kyslú smotanu, múku, soľ a prášok do pečiva. Všetky komponenty spojíme a hotové cesto vložíme do formy. Cesto pečieme 20 minút. 180 stupňoch. Do misky s hrubým dnom nasypte cukor. Počkáme, kým sa roztopí a nezhnedne. Pridajte citrónovú šťavu, aby ste zabránili kryštalizácii cukru. Pridajte maslo a hustú smotanu, všetko spolu premiešajte do hladka a odstráňte z tepla. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielka. Nie sú potrebné žiadne bielky, na krém sa používajú iba žĺtky. Vložte žĺtky do misky a pridajte práškový cukor. Šľahajte ich mixérom, kým nebudú nadýchané a svetlé. Šľaháme na vysokej rýchlosti niekoľko minút. Studenú smotanu nalejeme do inej misky. Tiež ich šľahajte mixérom, kým z nich nebude hustý krém. Do šľahačky pridáme mascarpone a žĺtky. Pomocou mixéra, ale na nízkej rýchlosti, všetko spolu rozmixujte do hladka. Lyžicou krásne a opatrne odrežeme vrch muffinu, vyložíme krémom. Pomocou polievkovej lyžice urobíme v smotane jamku a nalejeme do nej slaný karamel. Hotovo, bodka.
- 30.05.2024 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
ALENKA dostane prekvapenie, z ktorého skoro PADNE na zadok: Aký program jej súperi PRIPRAVILI?
Bravčová panenka na divoko so šípkovou omáčkou, tekvicovými lievancami a glazovaným kelom
Rybia krémová polievka s lososom a knedličkami s krevetami
Pomarančový smotanový koláčik s karamelizovanými mandľami