- 06.06.2024 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Ružovučké PÍ
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Ingrediencie:
• 1 šálka vody
• 1/2 šálky masla
• 1 štipka soli
• 1 šálka múky
• 4 veľké vajcia
• 1 šálka čerstvých jahôd, očistených a nakrájaných na kúsky
• 1 šálka šľahačky na šľahanie
• 2 lyžice cukru
• Čerstvé jahody na ozdobu (voliteľné)
• Práškový cukor na posypanie (voliteľné)
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Príprava cesta:
V hrnci na strednom ohni zohrejte vodu, maslo a soľ, a nechajte zmes prevrieť. Potom pridajte múku a miešajte, kým sa nevytvorí hladké cesto. Odstavte z ohňa a nechajte trochu vychladnúť.
Pridanie vajec:
Postupne pridávajte vajcia do cesta, jeden po druhom, a miešajte do hladka.
Pečenie:
Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia. Na plech s papierom na pečenie vytvorte malé guličky cesta pomocou lyžice alebo vrecka na zdobenie. Pečte profitelorky asi 20-25 minút, kým nebudú nafúknuté a zlatisté.
Príprava plnky:
Po upečení vyberte profitelorky z rúry a nechajte ich úplne vychladnúť. V miske šľahajte šľahačku na šľahanie s cukrom, kým nevznikne tuhá smotana. Na každú profitelorku nanesiete trochu šľahačky a ozdobte nakrájanými jahodami.
- 06.06.2024 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
ALENKA dostane prekvapenie, z ktorého skoro PADNE na zadok: Aký program jej súperi PRIPRAVILI?
Bravčová panenka na divoko so šípkovou omáčkou, tekvicovými lievancami a glazovaným kelom
Rybia krémová polievka s lososom a knedličkami s krevetami
Pomarančový smotanový koláčik s karamelizovanými mandľami