- 05.09.2024 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Volajte 155
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Flambovaný banán:
Banán 1 ks
Olej
Maslo 10 g
Rum 10 ml
Med 10 g
Vanilkový lusk 1 ks
Kokosová pena:
Kokosové mlieko 80 ml
Smotana 36 % 100 ml
Bánovecká nátierka 100 g
Mlieko 20 ml
Práškový cukor 10 g
Pečená biela čokoláda:
Biela čokoláda
Soľ
Granola:
Ovsené vločky 100 g
Strúhaný kokos 100 g
Pekánové orechy 100 g
Sójová omáčka 100 ml
Cukor 200 g
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Banán si na panvici zarestujeme z obidvoch strán, pridáme maslo a med, po spenení pooblievame banány touto horúcou zmesou a pridáme vanilku a prilejeme rum, ktorý zapálime. Kde sa alkohol odparí, skontrolujme banány, ako sú uvarené, ak sú na dotyk mäkké, rýchlo ich presunieme na studenú tácku a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Na kokosovú penu všetky ingrediencie dáme do nádoby a rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. Takto pripravenú zmes dáme do sifónovej fľaše a naplním fľašu jednou bombičkou NO2. Poriadne zatrasieme a máme hotovo. Na granolu zmiešame poriadne všetky ingrediencie a vysypeme ich na plech. Pečieme na 165 C 10 minút, následne vytiahneme z trúby poriadne premiešame, tento proces opakujme 6-7 krát - dokým nedosiahneme zlatohnedú farbu. Na pečenú bielu čokoládu vysypeme čokoládu na plech s cukrárenským silikónom a opakovane pečieme na 135 C každýkrát po vytiahnutí z rúry poriadne premiešame, aby nám neskryštalizoval. Cukor po asi 5 opakovaní dvihneme teplotu na 165 C a počkáme kým nám poriadne hmota stmavne. Plech vyklepeme, aby bola hmota dohladka rozprestretá a presunieme ho do mrazničky. Po stuhnutí čokoládu rozlámeme na kusy. Pri servírovaní dáme do misky nakrájaný banán posypeme granolou a zastrekneme kokosovou penou.
- 05.09.2024 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
ALENKA dostane prekvapenie, z ktorého skoro PADNE na zadok: Aký program jej súperi PRIPRAVILI?
Bravčová panenka na divoko so šípkovou omáčkou, tekvicovými lievancami a glazovaným kelom
Rybia krémová polievka s lososom a knedličkami s krevetami
Pomarančový smotanový koláčik s karamelizovanými mandľami