- 09.09.2024 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Alergický šok
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Suroviny:
6 vajec
6 PL práškového cukru
6 PL hladkej múky
3 PL oleja(nemusí byť)
Prášok do pečiva
Citrónová kôra
Vanilkový cukor
Maslo
Krém:
2 ks mascarpone
Kondenzované mlieko
Šľahačková smotana
Maliny
Orechy na posypanie
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Vyšľaháme bielky, postupne pridáme cukor počas šľahania. Žĺtky vmiešame postupne do snehu, pridáme aj vanilkový cukor a po jednej lyžičke postupne pridáme aj múku, ktorú sme zmiešali s práškom do pečiva. Plech vymastíme zľahka maslom, dáme papier na pečenie a vylejeme cesto. Pečieme pri 170 stupňoch 10 až 15 minút. Upečené cesto prikryjeme mokrou utierkou, prekrojíme, stiahneme papier na pečenie a plát v utierky stočíme. Po vychladnutí roládu naplníme krémom a malinami. Krém použijeme aj na vonkajšiu stranu rolády, ozdobíme zvyšnými malinami a posypeme mletými orechmi.
Krém:
Mascarpone Vyšľaháme s kondenzovaným mliekom, pridáme vyšľahanú šľahačku.
- 09.09.2024 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bravčová panenka na divoko so šípkovou omáčkou, tekvicovými lievancami a glazovaným kelom
Rybia krémová polievka s lososom a knedličkami s krevetami
Pomarančový smotanový koláčik s karamelizovanými mandľami
Večer u Beáty vrcholí, keď sa ALENA zdvihne od stola: PREČO chce nadobro OPUSTIŤ súťaž?!