- 10.09.2024 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Pravý tukoláč
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Potrebujeme:
200 g horkej čokolády (min 70 %) alebo pravého kakaa
75 - 100 g čerstvého masla (prípadne kokosový olej)
3 - 4 vajcia z voľného chovu
Bobuľovité ovocie (čerstvé alebo mrazené), napr. čučoriedky, ribezle, maliny a pod.
Trstinový cukor
Soľ
Malinová omáčka z malín
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Horkú čokoládu a maslo spolu pomaly roztopíme v horúcom kúpeli. V jednej mise si najprv zmiešame čokoládu so žĺtkami. Z bielok vyšľaháme sneh a vmiešame ho do zmesi. Pridáme bobuľovité ovocie. Celé cesto vylejeme na plech, ktorý môžeme vystlať papierom na pečenie. Necháme piecť cca 15 min na 180 °C. Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť.
- 10.09.2024 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Bravčová panenka na divoko so šípkovou omáčkou, tekvicovými lievancami a glazovaným kelom
Rybia krémová polievka s lososom a knedličkami s krevetami
Pomarančový smotanový koláčik s karamelizovanými mandľami
Večer u Beáty vrcholí, keď sa ALENA zdvihne od stola: PREČO chce nadobro OPUSTIŤ súťaž?!