- 11.09.2024 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Mini tamtadá
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Suroviny:
6 ks vajcia
10-12 PL múky
2 PL vody
Štipku soli
2-3 PL cukor
1 kypiaci prášok
Potravinová červená farba
Plnka:
2 ks šľahačka
1 mascarpone
2 ks biela čokoláda
Stužovač do šľahačky
Jahody na ozdobu - podľa potreby,
Jahodový džem
Jahodový prášok
Cukor - ak by bolo malo sladké
Mäta na ozdobu
5-6 PL olivový olej
Zdroj fotky TV JOJ
Postup na cesto:
Vajcia rozdelíme - žĺtok do jednej misky a bielko do druhej. K žĺtkom pridáme cukor a vymixujeme. K bielkam pridáme štipku soli a vymixujeme na sneh. Potom bielko pomaličky pridáme k žĺtkom, postupne pridávame múku, vodu ,vanilkový cukor, kypriaci prášok a potravinové farbivo a jemne všetko premiešame do plechu na papier na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry.
Postup na plnku:
Vyšľaháme si šľahačku s kúskami jahôd, prelejeme do misky, pridáme mascarpone a jemne premiešame. Na pare si rozpustíme čokoládu alebo v hrnci si ju rozpustíme, to je jedno, potom pridáme do misky, kde máme šľahačku, to ostatne premiešame, zľahka ochutnáme a podľa potreby dochutíme cukrom a na chvíľku dáme do chladničky. Keď je korpus upečený, ponapichujeme ho a jemne potrieme jahodový džemom, po vychladnutí vykrajujeme ľubovoľný vzor, potom skladáme ako tortu a na vrch ozdobíme - jahody, bielu čokoládu a mätu, poprípade môžeme nastrúhať jemne kúsky z čokolády.
- 11.09.2024 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bravčová panenka na divoko so šípkovou omáčkou, tekvicovými lievancami a glazovaným kelom
Rybia krémová polievka s lososom a knedličkami s krevetami
Pomarančový smotanový koláčik s karamelizovanými mandľami
Večer u Beáty vrcholí, keď sa ALENA zdvihne od stola: PREČO chce nadobro OPUSTIŤ súťaž?!