- 18.09.2024 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Orchidea, ktorá zvádza
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Suroviny:
kakao, vanilka, smotana, polohrubá múka, vajíčka, cukor, olej, kypria prášok, vanilkový puding, kakao, mascarpone
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Dám do misky 0.25 dkg polohrubej múky, pridám 0.25 kryštálového cukru, 1 kypriaci prášok, 1 vanilkový cukor, 5 vajec ,1 dcl vody, 1 dcl oleja, vymiešame. Polovicu z tej hmoty si dám na plech a do ostatného pridám kakao a krížom krážom vylejem ostatnú zmes na tú vanilkovú. Popritom dám tam cca 0,8 dcl mlieka zohriať do 0,2 dcl studeného mlieka, pridám 2 -3 polievkové lyžice krištáľového cukru, 1 vanilkový cukor, 2,5 zlatého klasu, zamiešam, a keď bude sa už variť, mlieko pridám toto k tomu a miešam kým nezhustne a potom ho vlievam pomaly na nepečené cesto a vložím do rúry na cca 35 - 40 min. na 200 stupňov. Keď sa upečie na horúci koláč, pridám kyslú smotanu zmiešanú z 2 kusov vanilkového cukru a posypem kakaom. Keď vychladne koláč, vložím ho do chladničky na 30 min. Podávať ho budem s červeným ovocím.
- 18.09.2024 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Bravčová panenka na divoko so šípkovou omáčkou, tekvicovými lievancami a glazovaným kelom
Rybia krémová polievka s lososom a knedličkami s krevetami
Pomarančový smotanový koláčik s karamelizovanými mandľami
Večer u Beáty vrcholí, keď sa ALENA zdvihne od stola: PREČO chce nadobro OPUSTIŤ súťaž?!