- 09.10.2024 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Hrozí nám globálne otepľovanie?
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Potrebujeme:
80 g pistáciová pasta
80 g biela čokoláda
75 g maslo
2 ks Vajíčko
36 g cukor
22 g hladká múka
50 g sekané pistácie
250 ml smotana
Sorbet
2 pl limetkovej šťavy
150 g mrazené maliny
2 ks mäty
sladidlo
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, pridáme pistáciový krém, vymiešame. Ostatné suroviny zmiešame spolu a postupne prilievame čokoládovo-pistáciový krém. Vymastíme formičky, nalejeme cesto a pečieme 8 min. Tesne pred servírovaním. Sorbet: Mrazené maliny, sladidlo, limetkovú šťavu a mätu zmixujeme v mixéri, dáme odstáť do mrazničky. Na záver všetko servírujeme a dozdobíme.
- 09.10.2024 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Julka si v kuchyni Bez servítky poriadne „ZAVARÍ": Ako bude ZACHRAŇOVAŤ ocukrované mäso?
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč
Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku
Makový mousse s bielou čokoládou a slivkovým vínovým vkladom