- 16.10.2024 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Streľba na Eifelovku
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Potrebujeme:
vajcia, cukor, vanilka, smotana, krupicový cukor
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
S vanilkovým cukrom prevaríme smotanu a necháme ju vychladnúť. Do vlažnej smotany primiešame žĺtky s likérom a nalejeme do menších zapekacích misiek. Misky dáme do pekáča s vodou tak, aby boli ponorené do polovice. Krém budeme piecť v predhriatej rúre približne hodinu pri teplote 150 °C. Potom dezert necháme vychladnúť, následne dezert pridám do mrazničky, aby rýchlo stuhli, ale predtým ešte pridám trstinový cukor na vrch a skaramelizujem.
- 16.10.2024 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Julka si v kuchyni Bez servítky poriadne „ZAVARÍ": Ako bude ZACHRAŇOVAŤ ocukrované mäso?
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč
Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku
Makový mousse s bielou čokoládou a slivkovým vínovým vkladom