-
29.10.2024 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
Predjedlo: 5 x 5
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Suroviny:
Cestoviny:
100 g hladkej múky, 1 vajce, trošku studenej vody
Salsa:
1 balenie sušených paradajok, 1 strúčik cesnaku, 4 polievkové lyžice mletých mandlí
Omáčka:
50 ml bieleho vína, 25 ml vínneho octu, 3 šalotky, 250g studeného masla, čierne korenie, bazalka/rozmarín ďalšie suroviny: údený tvaroh, granátové jablko, píniové orechy
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Salsa:
Sušené paradajk v oleji vymixujeme ponorným mixérom aj s troškou oleja z nálevu spolu s cesnakom a mandľami. Dochutíme soľou a korením a odložíme nabok.
Cestoviny:
Múku si vymiešame s vajíčkom a pridáme trošku studenej vody aby sme dostali kompaktné cesto. Cesto rozvaľkáme na tenko a nakrájame na kocky asi 5x5cm. Do stredu každej kocky dáme salsu vo veľkosti lieskového orieška a zabalíme. Varíme v osolenej vode asi cca 7 minút.
Omáčka:
Na troške masla orestujeme šalotku, pridáme víno a vínny ocot, soľ a redukujeme. Po zredukovaní pridávame postupne maslo až kým nám nevznikne omáčka. Potom pridáme podľa chuti bazalku alebo rozmarín, premixujeme a prepasírujeme.
Servírovanie:
Na tanier dáme omáčku, plnené cestoviny, pridáme údený tvaroh, opečené píniové oriešky a granátové jablko.
- 29.10.2024 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
- ·
- Tagy: Predjedlá
Bez servítky
Steak z hovädzej sviečkovice, domáce steakové hranolky a rukolovo-paradajkový šalát
Pečienky na víne s karamelizovanou hruškou a croissantom
Čokoládové osie hniezda
Štefan Banyák alias PICÚR v Bez servítky priznáva: PREČO schudol a koľko kilogramov ZHODIL?