- 29.10.2024 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Mešerk trochu inak
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Suroviny:
Medové pláty:
450 g hladkej múky, 100 ml mlieka, 150 g kryštálového cukru, 50 g masla, 1 lyžička sóda, bikarbóny,10 ml rumu, 1 vajce, 65 g medu, štipka škorice
Plnka:
350 g mlieka, 1 žĺtko, 1 zlatý klas, 75 g cukru, rumová esencia, 1 vanilkový lusk, 150 g masla, 2 lyžice orieškovej pasty, 200 g mascarpone, 1 parížska šľahačka
Ganache:
200 g čokolády, 100 ml šľahačky
Ozdoby:
mini hrušky, tuile, pusinky, mliečna čokoláda
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Ako prvé si z mlieka, cukru, zlatého klasu, vanilky, žĺtka uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť a potom pridáme rumovú esenciu, maslo, bueno pastu a mascarpone. Vymiešame. Potom si pripravíme ganache s teplej šľahačke rozpustíme čokoládu a necháme stuhnúť. Ganache potom vyšľaháme. Medový plát pripravíme z uvedených surovín tak, že vajce vyšľaháme s cukrom, pridáme med, mlieko, sódu bikarbónu, maslo a rum. Premiešame nad parou asi 5 minút a nakoniec pridáme múku. Cesto si rozvaľkáme a vykrojíme. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi na 10 minút. Ak robíme tanierový dezert tak servírujeme tak, že dáme krém, ganache a šľahačku (ktorú sme si vyšľahali) a nadrobíme cesto, dozdobíme hruškami, čokoládou, tuile a pusinkami. Ak chceme skladať dezert tak do upečených tvarov dáme krém, šľahačku a na to čokoládu. Necháme stuhnúť.
- 29.10.2024 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč
Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku
Makový mousse s bielou čokoládou a slivkovým vínovým vkladom
Známy pekár ĎOĎO otvorí týždeň úžasným dezertom: POZRITE sa, ako si spraviť túto KLASIKU aj doma!