- 04.11.2024 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Bodkočiarka na záver
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Ingrediencie:
zemiaky, soľ, vajce, pol. múka, jahody
Postup:
Uvaríme zemiaky v šupke, očistíme ich postrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme štipku soli vajce a postupne pridávame pol múky. Vypracujeme cesto. Rozvaľkáme nakrájame na štvorce. Do stredu štvorca dáme jahodu. Vypracujeme guľky, tieto dáme variť do osolenej vriacej vody. Keď vyplávajú nahor sú uvarené. Z polovice cesta ktorého sme si Pripravili sformujeme valce. Odrežeme kúsok cesta asi 4 centimetre, z ktorého vyformujeme valec. Ten pokrájame na kúsky a sformujeme na šúľance. Ktoré potom hádžeme do osolenej vriacej vody.
Zdroj fotky TV JOJ
Potrebujeme na posýpku:
strúhanka, nak, cukor práškový, maslo
Posýpka:
V miske sa zmieša mak s práškovým cukrom. A ako druhú posýpku dáme strúhanku, opražíme na troche masla do zlatohnedej a pridáme práškový cukor, podávame pol na pol.
- 04.11.2024 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Známy pekár ĎOĎO otvorí týždeň úžasným dezertom: POZRITE sa, ako si spraviť túto KLASIKU aj doma!
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra