- 05.11.2024 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Červená chalúpka
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Suroviny:
450 g repa červená
290 g múka špaldová celozrná hladká
100 g cukor trstinový
1 balenie prášok do pečiva
200 ml mlieko
2 čl ocot jablčný
50 ml olej
2 čl škorica mletá
štipka soľ
čokoláda na varenie posekaná
džem
maliny a čučoriedky
Zdroj fotky TV JOJ
Poleva:
podľa potreby čokoláda na varenie
podľa potreby kokosový olej
biela čokoláda
smotana na šľahanie
mäta na ozdobenie
čučoriedky a maliny
Postup:
Repu si ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Vložíme ju do hrnca, zalejeme vodou a varíme na miernom ohni do zmäknutia. Kým sa repa varí, pripravíme si suroviny na cesto. V mise zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ, škoricu a cukor a všetko spolu premiešame. Keď máme repu uvarenú, zmixujeme si ju z menším množstvom mlieka na kašu. Do zvyšnej časti mlieka dáme jablčný ocot a necháme pár minút postáť. Do sypkej zmesi vlejeme olej a mlieko a celé cesto dôkladne premiešame. Nakoniec pridáme zmixovanú repu a zapracujeme ju do cesta. Kto chce, môže do cesta pridať aj čokoládu (na varenie alebo horkú), ktorú treba nasekať na menšie kúsky a zapracovať do cesta. Počas pečenia sa rozpustí. Plech na pečenie si vyložíme papierom na pečenie a na plech vylejeme cesto a rovnomerne ho rozotrieme. Koláč pečieme približne 35 - 40 minút pri 180 stupňoch. Kým sa koláč pečie, pripravíme si čokoládovú polevu a to tak, že nad parou v si rozpustíme čokoládu na varenie spolu s kokosovým mliekom. Na upečený koláč natrieme džem a čokoládovú polevu, necháme stuhnúť a môžeme ozdobiť napríklad malinami (čučoriedky, mäta).
- 05.11.2024 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Známy pekár ĎOĎO otvorí týždeň úžasným dezertom: POZRITE sa, ako si spraviť túto KLASIKU aj doma!
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra