-
14.11.2024 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
Hlavne jedlo: Červenám sa, rozpadávam sa
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Suroviny:
bravčové líčka, mrkva, petržlen, zeler, cibuľa, červené víno, bravčová masť, soľ, korenie, vývar, zemiaky, maslo, petržlenová vňatka
na ozdobenie - mikro bylinky a rukola
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Koreňovú zeleninu si očistíme aj cibuľu, bravčové líčka si osolíme a okoreníme, líčka si ošmahneme, najprv na panvici a zatiaľ si dáme bravčovu masť do hrnca, speníme cibuľu, pridáme koreňovú zeleninu, pomiešame, pridáme bravčové líčka, červené víno, necháme zredukovať a potom pridáme vývar a podlejeme vodou, poprípade ešte dosolíme a necháme dusiť kým nie je mäso hotové, keď je mäsko hotové, vyberieme ho a koreňovú zeleninu rozmixujeme na omáčku. Zatiaľ si dáme variť zemiaky so soľou, keď budú hotové, pridáme ešte soľ, maslo a petržlenovú vňať a poštucháme. Jedlo na koniec ozdobíme bylinkami.
- 14.11.2024 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
- ·
- Tagy: Predjedlá
Bez servítky
Steak z hovädzej sviečkovice, domáce steakové hranolky a rukolovo-paradajkový šalát
Pečienky na víne s karamelizovanou hruškou a croissantom
Čokoládové osie hniezda
Štefan Banyák alias PICÚR v Bez servítky priznáva: PREČO schudol a koľko kilogramov ZHODIL?