- 15.11.2024 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Attilova bomba z lesa
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Potrebujeme:
Mascarpone, 2 vajíčka, cukor, dlhé piskoty, želatína, jahody, čučoriedky, maliny, jahodová šťava
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
500 g mascarpone dáme do sklenenej misy a pridáme 2 žĺtka, vajíčka a 100 g cukru a mixujeme. Krém dáme do chladničky. Otvoríme si piškóty dlhé, ktoré budeme namáčať do vlastnej kompótovej šťavy, umyjeme si ovocie, nakrájame a budeme dávať do torty, po 15 minútach vyberáme krém, ktorým už tie namáčane piškóty pokrývame. Dáme jeden rad krému na tie piškóty a ovocie, zopakujeme to dvakrát a zakryjeme to krémom a jahodami, ozdobíme s čučoriedkami. Budeme robiť aj želatínovú polevu, na vrch torty z lesného ovocia a želatíny na panvici. Potom to nalejeme ako poslednú vrstvu. Doozdobovať to bude takými bodkami z mascarpone a cukru z vrecka a medzi to nahádžeme ovocie.
- 15.11.2024 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Známy pekár ĎOĎO otvorí týždeň úžasným dezertom: POZRITE sa, ako si spraviť túto KLASIKU aj doma!
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra